top of page
  • Jarkko Lehtopelto

Uusia ideoita Paimion parantolalle


Alvar ja Aino Aallon läpimurtokokonaisuus Paimion parantola on elänyt uutta aikaa lokakuusta 2020 alkaen. Silloin parantolan tulevaisuutta varten perustettiin Paimion parantola -säätiö. Sen yksinkertainen idea on huolehtia rakennuskokonaisuuden arkkitehtonisesta perinnöstä sekä samalla tarjota mahdollisuus katsoa ratkaisuhakuisesti tulevaisuuteen, aivan kuten Aallot tekivät rakennusta ja sen yksityiskohtia suunnitellessaan.


Harmoniassa ympäristön kanssa

Paimion parantola edustaa jo itsessään kestävyyttä monella eri tavalla ja tasolla. Suunnittelu on äärimmäisen funktionaalista ja ratkaisujen kestävyys huippuluokkaa. Vaikka keskiössä on ollut ihmisten hyvinvointi, on kaikki pyritty tekemään harmoniassa ympäristön kanssa. Samat ihanteet ovat läsnä myös parantolan tulevaisuuden toiminnassa, palveluissa, ja tapahtumissa. Hyvän ja kestävän elämän edistäminen on saanut uuden toiminnallisen keskuksen.

Roolina mahdollisuuksien tunnistaminen ja niiden selvitys

Paimion parantolan mahdollisuudet erilaisen toiminnan alustana ovat laajat ja moninaiset. Jarkko Lehtopelto toimi vuoden ajan näiden uusien mahdollisuuksien ideoijana, suunnittelijana ja selvittäjänä. Käytännössä työ tarkoitti mm. tapahtumakonseptien kehittämistä, opetuksellisten vierailujen suunnittelua ja pilotointia, digitaalisten työkalujen selvittämistä, Co-Working Camp -konseptin kehittämistä ja koemarkkinointia sekä lukuisia esittelyjä kuten esimerkiksi Lizzie Armanton ja Mami Tezukan vierailun järjestämistä parantolaan: https://www.is.fi/urheilu/art-2000008939486.html Kehitystyön lopputuloksena syntyi kirjo erilaisia langanpäitä, joita parantolan oma henkilökunta voi viedä käytäntöön.


Jos työn alla on ideointia, kestävää ajattelua ja liikkeelle lähdön vauhdittamista vaativa kiinteistökehittämisen projekti, ota rohkeasti yhteyttä.


56 views

Comments


bottom of page